SANJAM, LETIM, ŽIVIM

Ako sanjate, možete letjeti i doseći beskrajne visine, što znači da ste slobodni i možete ŽIVJETI (malo iznad zemlje)!
Projektom „ Sanjam, letim, živim“ voljeli bismo ukazati na to da bez obzira na to kakav je naš životni put uvijek možemo letjeti i ŽIVJETI, jer snovi se ostvaruju ako u njih dovoljno snažno vjerujete, a vaši vam prijatelji pomognu vjerovati.
Kroz dugogodišnju suradnju s Društvom multiple skleroze grada Zagreba, potaknuti smo letjeti zajedno s njima. Iskukičati, isplesti i isfilcat ćemo leptire narančaste boje, ili s naranačastim detaljima, jer upravo je narančasta boja koja se smatra bojom optimizma i životne energije (potrebne za let) ujedno i zaštitna boja MS-a. U ovu lijepu priču upletena je i talijanska udruga Gomitolo Rosa koja nam je darovala vunu za izradu leptira. Leptiri će se rađati u našem Štrikeraj cafe-u i na „letećim“ radionicama – u školama partnerima na projektima spašavanja vune, u knjižnicama, u vrtićima, u nekim posebnim cafe-ima, na raznim manifestacijama a kako bismo načinili što veće rojeve leptira pokrenut ćemo i virtualni Štrikeraj kako bi do nas mogli doletjeti i leptiri onih koji vole let i pomaganje drugom, a nisu nam se u mogućnosti osobno pridružiti. Željeli bismo 4500 leptira za 4500 oboljelih od multiple skleroze u RH.
Svi oni će letjeti u svibnju na MS walk Hrvatska i na Orange bike ride (u suradnji sa Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske).
Moći ćete ih „udomiti“, a sredstva prikupljena tom akcijom podijelit će Društvo multiple skleroze grada Zagreba i udruga „OZANA“ (kupnja sprave za ravnotežu i pasivno vježbanje mišića za DMSGZ te edukaciju i uvođenje asistivne tehnologije u naš predškolski program) kako bismo svi zajedno lakše sanjali, letjeli i živjeli.

POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE, PODRŽITE NAS I POŠALJETE NAM ILI OSOBNO DONESETE LEPTIRE KOJE ĆETE SAMI IZRADITI (KUKIČATI, PLESTI, FILCATI). SVAKI NAM JE VAŽAN!!!
(neka u svakom od njih bude barem malo narančaste boje)