XV gimnazija
XV gimnazija 4
XV gimnazija 3

U siječnju smo se vratili našim svakodnevnim aktivnostima. Osim što svakodnevnom vezemo, tkamo, šivamo, filcamo, štrikamo, kukičamo i oblikujemo glinu nalazimo vremena i za kuhanje i pripremanje jednostavnih jela. Ovaj mjesec smo se upoznali s Grčkom kuhinjom ali i s njenim kulturnim i povijesnim osobitostima.  Kako reći „ Dobar dan“, „Hvala“ i „Doviđenja“ i zaplesati sirtaki, a sve to slušajući slavnu Mariu Callas i uživajući u pripremi grčke musake toliko nas je zainteresiralo da jedva čekamo nove izazove i nastavak ove vrijedne aktivnosti.

U suradnji sa studenticama Studijskog centra socijalnog rada snimljen je promotivni video film u Ozani, a cilj mu je bio promocija volontiranja. Hvala studenticama socijalnog rada i svim bivšim i budućim volonterima 😊

S našom dragom volonterkom profesoricom Meri Matušan nastavljamo s tjelovježbom i skupljamo snagu za godinu pred nama!

U OŠ Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici smo nastavili provođenje radionice u sklopu projekta „Recikliram i stvaram“ kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uživali smo u druženju s učenicima i izradi oznaka za vrtne gredice od starih drvenih kuhača. U sklopu projekta je izrađen i video materijal kojeg također možete pogledati na našoj stranici.

U XV gimnaziji u zagrebu smo održali prvu od dvije planirane radionice kukičanja. Radionica je održana u sklopu programa „RUKE“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Svi sudionici u radionici su dobili i“paketiće“ sa svim potrebnim priborom, vunicom i uputama pa je savladavnje kukičanja nakon početničke treme proteklo vrlo uspješno. Hvala XV gimnaziji na gostoprimstvu.

U OŠ Jasenovac u Jasenovcu smo također proveli treću radionicu u sklopu projekta „Recikliram i stvaram“.

Učenici su sve vještiji u izradi igračaka od starih čarapa i rukavica. Svima nam je zanimljivo pratiti kao od straih i odbačenih odjevnih proizvoda nastaju nove uporabne stvari. Volimo reciklirati! 😊

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće u Belišću, palača  Gutmann otvorila je vrata našem Štrikeraj cafeu. Prezentirali smo našu inicijativu „Isprepletimo ruke“ i izradu rukavića koju smo pokrenuli 2021. godine s ciljem podizanja svijesti o oboljelima od Alzheimera i drugih demencija. Hvala Belišću na gostoprimstvu.

Irski ples i naše zajedničko druženje nastavljaju  se svake srijede, naše zborsko pjevanje odvija se i dalje ponedjeljkom.

Proslavili smo zajedničke rođendane u mjesecu siječnju, počastili se pizzom i zaplesali u veselom ritmu. Sretan rođendan svima!!!

XV gimnazija 2
XV gimnazija (6)
Xv gimnazija (5)
XV gimnazija (4)
XV gimnazija (3)
Vježbanje MERI
Vježbanje Meri (2)
Vježbanje Meri (2)
Smostalnost
Samostalnostasd
Samostalnost_(2)
Samostalnost
Samostalnost (4)
Samostalnost (3)
Samostalnost (2)
Rođendani
Redovan_program1234444
Redovan_program_(4)as
Redovan_program_(3a)
Redovan_program_(2)a
Projekt_Sinergijaaw
Projekt Sinergija
Proejkt_Sinergija1244
OŠ. D. Trstenjaka Kostajnica
OŠ Jasenovac
OŠ Jasenovac (4)
OŠ jasenovac (3)
OŠ Jasenovac (2)
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica 5
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica 4
OŠ D. Trstenjaka KOstajnica 2
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica (7)
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica (6)
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica (5)
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica (4)
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica (3)
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica (2)
OŠ D. Trstenjaka Kostajnica
OŠ D Trstenjaka kostajnica
Najva Čitaonica Belišće
Kuhanje123
Kuhanje_(2)23
Kuhanje
Kuhanje 2
Kuhanje (2)