OZANAPredškolski program

Predškolski program za djecu s teškoćama u razvoju

Uz osnovnu skrb i njegu u toplom motivirajućem ozračju, pomoću ritmičkog izmjenjivanja dnevnih, tjednih i godišnjih sadržaja stvaramo osjećaj sigurnosti što je primarna potreba svakog djeteta.

Sudjelovanjem u individualnim i grupnim aktivnostima djeca usvajaju nove vještine, razvijaju motoriku, govor, samozbrinjavanje, socijalizaciju, te usvajaju nove spoznaje. Kroz aktivnosti slikanja, crtanja, modeliranja, muziciranja, pričanja priča i predstava potičemo njihovo umjetničko izražavanje.

Aktivnosti prate smjenjivanje godišnjih doba, a sva didaktička sredstva izrađena su od prirodnih materijala.

Boravak na zraku, posjete Zoo i botaničkom vrtu, obilazak muzeja, odlazak na kazališne predstave, što je sve sastavni dio našeg programa, djeci omogućava učenje putem vlastitih doživljaja i neposrednog iskustva.

Proslave rođendana i obilježavanje svetkovina također su važan dio našeg programa.

Takvim terapeutskim radom nastoji se ostvariti što bolji temelj njihovom psihosocijalnom razvoju i osposobiti ih za integrativne procese u vrtićima i školama.

Suradnja s roditeljima preduvjet je kvalitetnog i uspješnog napretka svakog pojedinog djeteta i odvija se uz međusobno uvažavanje i na obostrano zadovoljstvo.

Najtoplije hvala Dječjem domu Zagreb na Zahvalnici.

Također, cijela OZANA zahvaljuje na lijepoj suradnji.

Galerija

Galerija slika s našeg predškolskog programa:

Kontakt

Kontakt info za: OZANA – Predškolski program

01/6152946
01/6114290
svjetlanajelic@udruga-ozana.hr
Skip to content