U srijedu, 25. svibnja udruga OZANA slavi velikih 30 godina djelovanja. Svečana proslava uz program i druženje održat će se od 12 do 16 sati u našim prostorima u Vukovarskoj 235. Tom ćemo prigodom započeti i veliku kampanju pod geslom Za novih 30.

Od osnivanja udruge 1991. godine kontinuirano provodimo programe za djecu s teškoćama u razvoju te mlade i odrasle osobe s invaliditetom. Već punih 30 godina korisnici pod okriljem OZANE svakodnevno sudjeluju u umjetničko-terapeutskim, odgojno-obrazovnim i sportskim aktivnostima. Naša vizija su sretni i ispunjeni ljudi koji su razvili svoje potencijale, uključili se u zajednicu i korak po korak pronašli načine da se potvrde – kroz radne aktivnosti, samostalno funkcioniranje, učenje, sport i kreativno izražavanje.

Na velikoj proslavi u srijedu korisnici će pokazati brojne vještine i umijeća stečene kroz programe koje svakodnevno polaze u OZANI. Neki od njih su s nama od samih početaka. Posebno mjesto pripast će skupini od devetero djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju, o kojima OZANA također skrbi.

Pridružit će nam se pravobraniteljica za osobe s invaliditetom gđa. Anka Slonjšak te naši osnivači, dugogodišnji donatori, volonteri i pomagači.

Na proslavi 30 godina rada pokrećemo i veliku kampanju Za novih 30 u kojoj ćemo prikupljati donacije za programe i aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama u dobi od 24 do 54 godine. Trenutačno skrbimo o njih 49. Želimo da im programi i aktivnosti OZANE budu na raspolaganju još dugo. Kampanjom „Za novih 30“ pozvat ćemo građane, tvrtke i organizacije da ih podrže donacijama, kako bismo ih zajedno održali još barem 30 godina!

Očekujemo i predstavnike Grada Zagreba te Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Iznimno smo zahvalni svima koji su nas pratili i podržavali svih ovih godina i pomogli nam da se unatoč izazovima razvijamo i djelujemo prema plemenitom cilju. Veselimo se što ćemo zajedno proslaviti 30 godina OZANE, i trasirati put za novih 30 godina. Vidimo se!