6.7. Dobili smo zahvalnicu od XV. gimnazije za značajan edukacijski i logistički doprinos u provođenju projekta The Mystery of Science kojeg je gimnazija provodila u sklopu Erasmus projekta u suradnji sa školama iz Poljske, Češke, Estonije i Finske. Tema je bila djela Ivane Brlić Mažuranić u koju se uklopila aktivnost projekta „Mali Domaći u očuvanju baština“.
U sklopu projekta Mali Domaći u očuvanju baština izradili smo 5 videa koji prikazuju aktivnost filcanja i zajednički rad učenika i Ozanovaca u XV. gimnaziji, OŠ Dubrava Vrbovec i OŠ Voltino.
13.7. Izlet na Sljeme žičarom
Štrikeraj cafe se preselio u Ulicu grada Vukovara 239, nekadašnji prostor predškolskog programa.
31.7. Sudjelovali smo na FLIK-u! Festival keramike i lončarstva u Petrinji. Predstavili smo radove sa naše radionice izrade keramike, družili smo se s najboljim lončarima i keramičkim umjetnicima iz regije, isprobali rad na kolu i naravno, okupali se u Kupi! Maja i Ivana
15.-22.8. Ljetovanje korisnika u Novom Vinodolskom
18-19.8. Članovi EWE fondacije iz Mađarske i iz Rijeke sudjelovali su u pripremama za izbor naj rukavića u Štrikeraju. Pristiglo je stotinjak rukavića iz Hrvatske i raznih zemalja za Europsku nagradu za NAJ rukaviće te je 21.8. otvoreno glasanje za NAJ rukavić.
31.8. obilježili smo kraj projekta kojeg financira MZO, posjetili smo rodni grad Ivane Brlić Mažuranić- Ogulin, Kuću i rutu bajke te obišli jezero Sabljaci i uživali u finom ručku.
Jednom tjedno krenuli smo sa plesom i zborom
12.9. gostovanje na radiju HRT2 emisija jedan plus jedan
20.9. snimanje za DJH u Štrikeraj cafeu- o rukavićima
21.9. Obilježili smo Svjetski dan Alzheimerove bolesti i malom modnom revijom rukavića koje su nosili naši korisnici u dvorištu ispred glavnog ulaza Klinike za psihijatriju Vrapče. Tom prigodom proglasili su se i najljepši rukavići koji su cijelo ljeto pristizali iz raznih zemalja a stručni žiri ih je odabrao.
22.9. Svečanost povodom 70 g. SCSR te dodjela OZANI priznanja za suradnju više od 20 godina
23.9. Radionica filcanja u dvorištu Studijskog centra socijalnog rada pridružili su nam se i učenici 15. gimnazije
29.9. Nastup korisnika sa zborom i irskim plesom na ATAAC konferenciji u Westinu Bilo nam je veselje i čast nastupati u kristalnoj dvorani hotela Westin na ATAAC 2022 konferenciji o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.
Nastup zbora i irskog plesa razveselio je prisutne i omogućio im kratki predah od predavanja.
Krenuli smo sa učenjem kompjutorskih vještina i usvajanja korištenja mobitela u sklopu projekta „Šlamprla u službi neovisnosti“, financiranog od strane Grada Zagreba
Prikupljali smo stare drvene stvarčice za provedbu projekta „Druga šansa starom frotiru i drvenim stvarčicama“, financiranog od strane Grada Zagreba
Kuhamo, obrađujemo vrt, učimo svakodnevne životne vještine u sklopu trogodišnjeg projekta UPLETIMO SE U SOCIJALNU MREŽU OZANE (koja ne puca), financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
Pokrenuli smo kampanju na platformi Gogetfounding https://gogetfunding.com/za-novih-30 Putem crowfunding platforme cilj je prikupiti dodatna sredstva kako bismo mogli neometano nastaviti s radom i integracijom osoba s teškoćama u razvoju u naše društvo. Donirati možete putem stranice: https://gogetfunding.com/za-novih-30/, uplatom na IBAN: HR1223600001101403726, ili skeniranjem barkoda na dnu stranice: https://www.udruga-ozana.hr/podrzite-kampanju-za-novih-30/
Partneri smo u EU projektu „Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu – Sunce među nama“ (UP.04.2.1.11.0160), sufinanciranog u sklopu programa Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Na projektu ćemo sudjelovati u snimanju 3 kreativne radionice za mlade s teškoćama u svrhu snimanja za YouTube kanal Centra Sunce te sudjelovati na 5 stručnih skupova i na edukaciji na temu uporabe Microsoftovih alata i tehnologija u svakodnevnom radu.
Suradnici smo u EU projektu Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta – Digi-ID PLUS, Obrazovanje u digitalnim vještinama kao potpora boljem zdravlju i socijalnoj uključenosti odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. CILJ: razvoj programa edukacije o digitalnim vještinama za osobe s IT i razvoj primjerene i dostupne aplikacije (DigiAcademy) uz koju će osobe s IT lakše primjenjivati digitalne vještine. U projektu sudjeluju Francuska, Španjolska, Švedska te Hrvatski savez udruga osoba s IT, Centar za rehabilitaciju Zagreb, Hrvatska zajednica za Down sindrom, Udruga za samozastupanje, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Udruga OZANA.