• Crtanje formi karakteristično je za waldorfski pristup radu. Linija kao glavni izraz u crtanju uopće, pa tako i u crtanju formi je otisak pokreta. U crtanju formi susrećemo se sa dva polariteta: sa ravnom i zakrivljenom linijom, koji nas vode do dva principa – sažimanja i oslobađanja, kontrakcije i ekspanzije, disanja među polovima. Dolazimo do ritma u kojem živi čovjek. Crtanje formi je proces kojim linija na papiru slijedi nevidljive ritmove i pokrete u prirodi i nama. Crtajući forme koje su utkane u prirodi, koje možemo naći uklesane i u kamenu, ponavljamo pokrete oblika i rasta biljaka, kretanje vode, zraka, ponavljamo pokrete života. Zadatak u jednoj od naših grupa bio je da sami izrade bilježnicu za crtanje formi. U nju će slagati sve svoje crteže vezane za učenje crtanja formi.
  • Sigurno se i vama dogodi da otvorite neku knjigu koju dugo niste listali i pronađete u njoj neki prešani cvjetić ili listić… I budete baš sretni jer je njegova struktura savršeno očuvana i tako je krhak i nježan, a možda nosi i neku svoju samo vama znanu priču i budi uspomene. Upravo jedan takav poseban herbarij je nastao  tijekom ovih dugih tjedana izolacije i posebnog režima i u njega je uloženo puno truda – korisnice, njezine mame i voditeljice.
  • “Suncokreti 🌻se okreću prema suncu 🌞 jer vole svjetlost – jeste li se ikad zapitali što se dešava u oblačnim i kišnim danima kada je sunce potpuno prekriveno oblacima🌧 oni se tada okreću jedni drugima da bi dijelili svoju energiju 💛 Priroda je nevjerojatna 💛 slijedimo primer prelijepih suncokreta 🌻 oni podržavaju i osnažuju jedni druge 💛 priroda nas toliko uči 💛💛💛”
  • Nismo ulazili u detalje ponašaju li se suncokreti doista tako ali svidjela nam se ta pomisao i sigurni smo da smo kroz ovu situaciju naučili da moramo podržavati i osnaživati jedni druge, čuvati sebe i druge i zbog toga smo odlučili crtati suncokrete…. 🌻❤️
  • 18.05.2020. Ponovno smo u OZANI i oko OZANE, vrijedni kao i uvijek, na sigurnom razmaku i uz poštivanje svih naputaka i preporuka…😷😊🥰