Dani otvorenih vrata udruga 2021.

Radionica ručnog rada i tkanja

10.6.2021.

9:00-11:00 sati

Ulica grada Vukovara 235

Voditeljica Kristina Horvat

Na radionici ćemo zainteresiranima pokazati kako tkati na tkalačkom postolju pomoću štapića i vune, kako plesti na kolut te kako vješte ruke imaju naši korisnici u korištenju tkalačkog postolja. Pokazat ćemo i gotove rukotvorine koje su nastale navedenom tehnikom. Radionica je dio aktivnosti u sklopu trogodišnjeg programa “Upletimo se u socijalnu mrežu (koja ne puca)”, podržanog od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ozanin mali cvjetnjak

10:00 – 12:00 sati

Ulica grada Vukovara 239

Voditeljice: Đurđa Kulej i Svjetlana Jelić

Ozanin vrtić sadit će cvijeće u cvjetnjaku ispred OZANE te izraditi kućicu za ptičice. Pozivamo Vas, male i velike da nam se pridružite i pomognete u stvaranju cvjetne čarolije. Akcija se provodi u sklopu jednokratne financijske potpore Grada Zagreba.

Čarolija vune u šumi Striborovoj

14:00 – 16:00 sati

Ulica grada Vukovara 239

Voditeljica Branka Brčić-Crnković

Na radionici ćemo ukrašavati filcano stablo započeto u zajedničkim radionicama djece Osnovne škole Voltino i Ozanovaca. Filcat ćemo male patuljke-domaće i cvjetne vile sa njihovim cvjetovima. Pridružite nam se i napravite jednu vilu koja će vas odvesti u svijet čarolije.

Isprepletimo ruke

14:00 – 20:00 sati

Ulica grada Vukovara 235

Voditeljica Sandra Kerovec

Akcijom “Isprepletimo ruke” želimo predstaviti dobrobiti pletenja i kukičanja. Za savjet, informacije ili pomoć oko novih tehnika i metoda navratite u naš Štrikeraj cafe gdje ćemo vam rado pomoći. Ukoliko ste već upoznati s našom akcijom i imate gotove rukaviće slobodno ih donesite. Akcija je dio aktivnosti iz trogodišnjeg programa “Upletimo se u socijalnu mrežu (koja ne puca)”, financiranog od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Obilježavanje Svjetskog dana pletenja

12.06.2021.

17:00 – 20:00 sati

Britanski trg

Voditeljica Sandra Kerovec

U sklopu projekta Ilica Qart obilježit ćemo Svjetski dan pletenja te ćemo zainteresiranima predstaviti razne metode i tehnike pletenja. Dođite i obilježite Svjetski dan pletenja s nama, potražite nas na Britancu u sklopu manifestacije.