• Naš ŠTRIKERAJ CAFÉ ponovno je otvorio svoja vrata. Obzirom na okolnosti i propisane mjere obavještavamo vas o NOVOM RADNOM VREMENU ZA GOSTE – dobro ste nam došli svakog radnog dana od 18,00 do 20,00 sati. I dalje možete dobiti individualnu poduku, vunice, sheme i ideje za izradu igračka isl. U istom terminu preuzimamo i kvadrate od svih onih koji ih i dalje pletu ili kukičaju za našu akciju Upletimo se! – svi koji su zainteresirani neka nastave dalje izrađivati kvadrate a mi ćemo ih spajati u deke za potrebite.
 • Lijepe sunčane dane koristili smo za šetnje gradom. U prvoj od tih šetnji vuneni su nas grafiti (hvala Voona) inspirirali da se i mi okušamo u guerilla knitting-u i yarn bombing-u. Pokrenuli smo malu akciju “Uhvati svog leptirića sreće” te smo počeli ostavljati leptiriće preostale iz projekta “Sanjam, letim, živim!” zajedno s napisanim porukama, kako bismo razveselili one koje ih pronađu I potaknuli ih da ih uzmu sa sobom ili poklone nekome da mu uljepšaju dan. Jeste li vi uhvatili svog leptirića sreće? Ako niste, ne brinte, letjeti će i dalje. Ako jeste, javite nam se.

Jedna od preporuka je da što više aktivnosti s korisnicima provodimo vani, na otvorenom prostoru, u prirodi, na zraku…

Nama to stvarno ne pada teško i kad smo vani uživamo bez obzira na to o kojoj je aktivnosti riječ! Možete se u to uvjeriti i sami. 😀

 • “Bilo mi je čast i zadovoljstvo trenirati ovakvu predivnu grupu ljudi s njihovom divnom voditeljicom Brankom Brčić-Crnković. U dogovoru s njom složili smo jedan trening koji se sastojao od zagrijavanja (laganog trčkaranja i hodanja kilometar i pol ), razgibavanja, atletskih vježbica za ispravljanje tehnike trčanja i hodanja i glavnog dijela treninga brzine i na kraju laganog rastrčavanja odnosno opuštanja mišića” – trener Igor Janković.
  Hvala Igore na treningu i riječima podrške ❤️
 • U nedjelju 13.09.20. smo imali priliku po prvi puta sudjelovati u Projekt Ilica: Q’ART. Održali smo dvije radionice – Upletimo se! i Zeleno, što volim zeleno!
  Hvala organizatorima što su nam pružili priliku da pokažemo što znamo i poučimo tome i druge. Nama je bilo lijepo, a nadamo se i onima koji su nam se na radionicama pridružili.
 • Terapije zvukom pokazale su se u svijetu vrlo uspješne u radu s djecom s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom, posebno ako se istovremeno radi i s njihovim roditeljima koji su izloženi izuzetnim roditeljskim zahtjevima.
  ZVUK ISCJELJUJE I POVEZUJE naziv je ciklusa zvukoterapijskih radionica koje će tijekom idućih 6 mjeseci s našim malim i velikim korisnicima te njihovim roditeljima provoditi Silvia Tomić Bilan, certificirana praktičarka “Peter Hess” zvukoterapije.
  Prve radionice već su održane, veselimo se unaprijed novima!
 • 22.09.20.”Europski tjedan mobilnosti Ozanovci u suradnji sa  Službom za javno zdravstvo ❤️ Šetnjom i bicikliranjem zagrebačkim ulicama iskoristili smo priliku da razveselimo onog tko je pronašao i uzeo leptiriće s porukama. Jeste li uhvatili svog leptirića sreće? 🦋🦋🦋”
  Hvala draga Marija Škes, uživali smo u šetnji.
 • 23.09.20. započinjemo sa projektom “Rastavi me, sastavi me” kojeg financijski podržava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt koji ima za cilj spasiti stari namještaj i stare odjevne predmete od trapera te im dati novi izgled, sjaj i namjenu.
 • 7. Ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske održane su 29. i 30. rujna putem ZOOM aplikacije i to tako da svaka ekipa sudjeluje istovremeno na natjecanju u svojem prostoru. Ozanovci su se takmičili u skoku u dalj.
  Zbog poštivanja epidemioloških mjera i prostornih ograničenja natjecanju su se mogli pridružiti samo zainteresirani iz jedne naše skupine. Tako su “boje” OZANE branili Filip, Buga i Tajana, te su osvojili dva druga i jedno treće mjesto! Bravo!
  Nadamo se da će iduće godine svi zainteresirani moći pokazati koliko su uspješni!
 • 30.09.20. u sklopu projekta “Mala farma održivog razvoja” udruge Zeleni klik! neki su naši korisnici bili u Molvicama na permakulturnoj farmi. Upoznali su se sa domaćim životinjama koje su hranili, mazili, timarili i jahali. Još su i sadili bobičasto voće, upoznali se sa alatima za obradu zemlje i u svemu uživali.
  Već se veselimo novom odlasku, samo da nam vrijeme posluži!
 • Isti dan je druga grupa posjetila Botanički vrt gdje smo obnovili naše znanje o biljkama.
  Vrijedno smo vrtlarili na vrtnim parcelama na Borovju