• 02.10.20. povodom Međunarodnog dana glazbe u organizaciji knjižnice Marin Držić, ispred knjižnice imali smo susret sa Mladenom Bodalecom i Markom Karačićem (Prljavo kazalište)
  • 14.10.20. jedna grupa odraslih korisnika je sudjelovala na Monografskoj izložbi Zlatka Kesera, a nakon izložbe u Klovićevim dvorima organizirana je i radionica za korisnike
  • I ove smo se godine uključili u najveći volonterski projekt mladih u Hrvatskoj – projekt 72 sata bez kompromisa koji se održao 16. i 17. listopada 2020. godine u 15 gradova diljem Hrvatske.
  • Zbog epidemije COVID-a ove smo godine uključili volontere u radionice, ali bez sudjelovanja korisnika. U OZANI su bile dvije grupe: jedna grupa se uključila u filcanje jastuka za stolice za korisnike, kako bi im boravak u radionicama učinili što ugodnijim. Tijekom akcije volonteri su se upoznali s procesom filcanja kroz izradu cvijeta kojeg su ponijeli doma za uspomenu, a nakon toga su prionuli izradi jastuka za stolice od odbačene filcane vune. Druga grupa volontera je zbog lošeg vremena umjesto motika i štihača u ruke uzela glinu te napravila keramičke pločice za vrt sa nazivima povrća kao što su: salata, repa, mrkva ali i pločice s brojevima.U svakoj grupi je bilo između 8 i 10 volontera (srednjoškolaca i studenata) koji su na kraju akcije bili oduševljeni sudjelovanjem i izrađenim materijalima te izrazili želju da nam ponovno dođu i pomognu u radu s korisnicima. Jedva čekamo da prođe epidemija te da pozovemo predivne mlade ljude da nam se priključe.
  • 21. i 22. 10. 20. održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama Specijalna olimpijada. OZANU je predstavljala naša Maja koja je za vrijeme zagrijavanja prije samog natjecanja imala priliku pokazati sve stilove plivanja kojima vlada. Prisutni treneri su bili oduševljeni, a OZANA ponosna. Plivanje, i pokret općenito, stvara snagu i radost koja će nas nositi kroz teškoće.
  • Listopad smo proveli u rekreaciji i umjetnosti, a prema planu su se održavale i radionice Zvukoterapije