• Obzirom na trenutnu situaciju možemo vam samo poručiti da se savjesno pridržavate svih uputa Nacionalnog stožera i pazite na sebe i druge. Naša akcija #upletimose i dalje je aktualna i možda je upravo sada pravi trenutak da nam se, ako već niste, pridružite. Pletenje i kukičanje kao aktivnosti sigurno nam mogu olakšati ovaj neizvjestan period. I dok nabavljate potrebne zalihe, napravite si i zalihu vunica. Ako ste u rizičnoj grupi zamolite nekog da vam nabavi. Ako ste zdravi i mobilni (a da nije javni prijevoz) osvrnite se malo oko sebe i pogledajte ima li tko da treba vašu pomoć u nabavci istih. Ako se nemate kome obratiti, pošaljite nam poruku pa ćemo vidjeti možemo li vam kako izaći u susret. Pletemo i kukičamo kvadrate 20×20 cm. Potrebitih je mnogo.
  • Ako ste početnik i ne znate otkud bi krenuli svako dobro proučite stranicu https://pletenje.net/ draga gospođa Marija također je jedna od osoba koja nas je nesebično podržala.
  • Pozivamo Vas i da u našoj FB grupi Štrikeraj café podijelite s nama omiljene mustre a možete i koju uputu napisati ako ste u tome vješti.
  • OZANA i Štrikeraj cafe pozivaju sve zainteresirane da i dalje pletu ili kukičaju kvadrate dimenzija 20×20 cm koji će se spajati u deke za potrebite diljem cijele Hrvatske! Sad je pravi trenutak da nam se pridružite ako do sada već niste. Učinimo dobro sebi i drugima!

Obzirom da su trgovine s potrebnim materijalima zatvorene kako ne bismo ostali bez vunica i pribora pobrinuo se UNITAS – hvala im na tome.

  • Na poziv gospođe Kate Kordić, koja nam je odlučila donirati električni stroj za prednje vune, Udruga Ozana i Inicijativa za zeleni socijalni rad – Hrvatska posjetili su OPG Kordić Farma Raspjevana Koza. Hvala Kata Projekt UPLETIMO SE! iznjedrio je divne suradnje koje su urodile daljnjim razvojem ideja kako provoditi ekološki prihvatljive projekte koji se suočavaju sa društvenim krizama i problemima pojedinaca sa kojima predano radimo i surađujemo! Hvala @kries na ustupljenoj pjesmi za stvaranje ovog amaterskog videa i hvala Bojan Keorus na videu. https://youtu.be/1fpOaOS-YfA

Hvala svima na objavama 😊