OZANA i Štrikeraj cafe pozivaju sve zainteresirane da i dalje pletu ili kukičaju kvadrate dimenzija20x20 cm koji će se spajati u deke za potrebite diljem cijele Hrvatske! Sad je pravi trenutak da nam se pridružite ako do sada već niste. Učinimo dobro sebi i drugima!

Hvala Žene i mediji na objavi https://www.zeneimediji.hr/

Hvala mojzagreb.info http://mojzagreb.info/

27.03.2020. I mi se, kao i svi, nastojimo prilagoditi novonastalim okolnostima, i za naše korisnike, koji već drugi tjedan ne mogu dolaziti k nama na poludnevni boravak, osmislili smo načine kako im se približiti u njihovom domu, pružiti im psihosocijalnu podršku, ali i zadati zadatke koji će ih okupirati (jer već danima pitaju kad će moći ponovo doći u OZANU). Čujemo se s njima svakodnevno telefonom, dopisujemo, WhatsAppamo, Skypamo, a nekima smo zadatke i donijeli na kućni prag kako bi mogli i kod kuće nastaviti plesti, vesti, crtati, vježbati, plesati…Potičemo ih da pomažu ukućanima u kuhanju i pospremanju, a oni koji imaju vrtove pomažu i u vrtlarenju, i da promatraju buđenje prirode opažajući promjene na stablima.

Mnogi portali i dalje objavljuju naš poziv za nastavak akcije Upletimo se! https://studentski.hr/

30.03.2020. Priroda se budi! Dvije naše voditeljice provjerile su kako stoje stvari na parcelama na kojima inače vrtlarimo. Sunce je izmamilo mlade biljčice i zemlja nas ohrabruje pokazujući nam da život nije stao. Naši su korisnici i danas vrijedno radili „na daljinu“ sa svojim voditeljicama. Odradili su stare zadatke i dobili neke nove, pjevali su i vježbali.

31.03.2020. Jučer su našem gradu zapjevali brojni poznati Zagrepčanci: glumci, pjevači i glazbenici. Ako to još niste vidjeli pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=mitv4oC9Q5M

Mi im se pridružujemo snimkom našeg Tomislava koji svom Zagrebu svira „Serbus dragi Zagreb moj“ https://web.facebook.com/udrugaozana/videos/

U ovo teško vrijeme fizičke odvojenosti jednih od drugih, mi smo ipak zajedno. Osjećamo to na svakom koraku, u svakoj lijepoj riječi i poruci podrške koju šaljemo jedni drugima, u svakoj gesti pomoći koja bi zasigurno bila i veća da ne moramo #ostatidoma. Pogledajte par crteža Zagreba kakav je bio i kakav će opet biti, očima i rukom OZANOVACA.