1.3. Proslavili smo fašnik maskirajući se u kauboje, policajce,.. te se počastili finim krafnama

2.3. U ZKM-u smo pogledali kazališnu predstavu „Knjiga o ljetu“ to je bila prva zajednička predstava uz poštivanje mjera nakon početka pandemije. Kazališni ansambl je predstavu priredio samo za nas.. Hvala im puno na pozivu i prekrasnoj predstavi.

3.3. Postavili smo izložbu filcanih vila i cvjetova u Pizzeriji Public

4.3. Na Sljeme, na Sljeme, na Sljeme…Naravno da smo morali ići isprobati novu žičaru, a razveselio nas i snijeg na Sljemenu – nismo baš imali priliku uživati u njemu ove godine. Spremate li se vi uskoro na Sljeme ili ste možda već bili?

Proslavili smo rođendane u svojim grupama, jedva čekamo kada ćemo moći opet svi zajedno plesati i slaviti.. Našem dragom slavljeniku njegovi su prijatelji iz grupe odlučili zajedno napraviti tortu. Oni koju su je imali priliku probati kažu da je bila super. Mi ostali možemo samo gledati fotografije, diviti se vještini i posvećenosti u izradi i razmišljati o tome hoće li i nas netko tako iznenaditi tortom za naš rođendan… Bravo ekipa! Pravi ste slastičari! Sretan rođendan slavljeniku!

Tijekom tjedna smo jako vrijedni. Sastavni dio naših programa su aktivnosti kojima usvajamo i usavršavamo sve one vještine koje su neophodne za samostalno življenje. Pa tako učimo kuhati, peglati, stavljati uprljani veš u perilicu, metemo, vješamo veš za sušenje… Naravno da u tome sudjeluju i mali i veliki Ozanovci, svaki na svoj način.👏 i za jedne i za druge! Usvajanje vještina za samostalno življenje jedna je od aktivnosti koje sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz trogodišnji program: „Upletimo se u socijalnu mrežu OZANE koja ne puca“.

Održali smo tri radionice filcanja u XV. Gimnaziji i jednu u OŠ Voltino, u svim školama naša voditeljica je bila sa učenicima dok smo se mi priključili Online te objašnjavali kako izraditi list, male Domaće i filcanu sliku koju ćemo aplicirati na platnene vrećice. Na slikama možete vidjeti koliko učenici i gimnazije i osnovne škole uživaju u filcanju.

14.3. Udruga i Centar OZANA u suradnji sa Referentnim centrom za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi, Klinike za psihijatriju Vrapče Isprepleli su ruke te zajedničkim aktivnostima obilježili 21. Tjedan mozga u Hrvatskoj. Tjedan mozga je međunarodna kampanja, poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, a organizira se s ciljem promocije znanja o mozgu i bolestima mozga. Naše aktivnosti u obilježavanju tjedna mozga: 1. Primopredaja rukavića nastalih tijekom akcije Isprepletimo ruke! Neuropsihijatrijskoj bolnice dr. Ivan Barbot, Popovača 2. Pletenje i kukičanje u Dnevnoj bolnici Zavoda za biologijsku psihijatriju i psihogerijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče 3. Pletenje i kukičanje u Štrikeraj café-u udruge OZANA. Predali smo na korištenje 40 veselih šarenih rukavića za pacijente Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot, Popovača, zajedno sa 10 dekica izrađenih od pletenih i kukičanih kvadrata. Referentni centar za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi Klinike za psihijatriju Vrapče uz našu je pomoć i podršku pokrenuo vlastitu inicijativu izrade velikog vunenog božićnog drvca od pletenih i kukičanih kvadrata, a kojega planiraju postaviti u krugu Bolnice za advent 2022. U konačnici će ova akcija rezultirati vunenim dekicama za Dnevnu bolnicu novog odjela Psihogerijatrije. Osim pletenjem i kukičanjem, ove inicijative možete podržati i donacijom vuna!

S približavanjem proljeća uz sve više boravka vani, u šetnjama i na kratkim izletima, sve je veća želja i potreba da se razgibamo, ojačamo mišiće i pripremimo se za nove izazove 💪. Kako vi trenirate?

U svakodnevnim radionicama slikamo, filcamo, šivamo, tkamo, vrtlarimo, kukičamo, heklamo, kuhamo, pomažemo starijima i osobama u potrebi različitim akcijama, vrijedni smo i u keramičarskoj radionici.😍

26.3. Naše Marija i Maja, osvojile 4 srebra i 1 broncu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Splitu -za plivače s invaliditetom. Bravo cure!!

29.3. Posjetili smo Maksimir i Zoološki vrt

31.3. U domu za starije i nemoćne osobe Baketarić u Pleternici sudjelovali smo na otvaranju Alzheimer cafe – Štrikeraj cafe u organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Baketarić, Palijativni tim LiPa, te Udruga OZANA. Sretni smo što se Štrikeraj cafe širi i razvija 😊