Početkom prosinca do nas je stiglo mnoštvo rukavića koje su za našu akciju #isprepletimoruke izradile članice Kis Gorski kotar, Sekcija Vrijednice Prezid, Grad Čabar. Stvarno su bile vrijednice i hvala im puno na tome. Upravo dogovaramo novu primopredaju i rukavići su stigli u pravi trenutak!

4. i 5.12.2021. Naši su korisnici sudjelovali na Festivalu plivanja za osobe s invaliditetom u organizaciji PK Dubrava.

13.12.2021. Medijske prezentacije (Radio Sljeme, HTV- Zagrebačka panorama)

1.-23.12.2021. održali smo izložbe ispred OZANE, DM-a, T-com te u Domu za starije osobe Sv. Josip, Zagreb s ciljem prezentiranja prekrasnih radova nastalih tijekom cijele godine u našim radionicama te prigodnom prodajom prikupljali sredstva za naše daljnje aktivnosti.

17.12.2021. Za mališane Kuće Svete Terezije od Malog Isusa iz Zagreba izradili smo u suradnji s Lush d.o.o. i dragim nam volonterima, 30 kom podmetača za tanjure i 3 stolnjaka od marama božićnog motiva. U Kući sestre karmelićanke brinu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Svima u Kući želimo sve najbolje povodom nadolazećih blagdana i sretnu Novu 2022. godinu. 😊

21.12.2021. Klinici za psihijatriju „Sveti Ivan“ u Zagrebu – Odjelu za osobe oboljele od demencije i palijativnu skrb predali smo 50 veselih šarenih rukavića. Bolnica provodi psihobiosocijalni pristup u svom radu koji je usmjeren na pacijente i na njihove njegovatelje. Prednost daje nefarmakološkim metodama liječenja kad god je to moguće. Bila je to dobra prilika da, u božićnom raspoloženju, okupljeni razgovaraju, razmijene iskustava i planiraju nove moguće suradnje i projekte. Pozivamo vas da se, ukoliko još niste, uključite u našu akciju Isprepletimo ruke. Učiniti ćete tako dobro drugima ali i sebi. Ukoliko imate potrebu za ovakvim rukavićem ili se želite uključiti u njihovu izradu javite nam se.

20.12.2021. Započeli smo sa projektom “Mali Domaći u očuvanju baština” u 5a razredu OŠ Dubrava. Prvom online radionicom Ozanovci su vješto mentorirali učenike u filcanju i nastale su prave filcane čarolije… „Ove radionice su od velike važnosti i za učenike i za korisnike udruge ˝Ozana˝ jer ih čine boljim osobama koje će imati više empatije i razumijevanja za druge i svijet oko sebe“.. – poručili iz škole😊.Veselimo se daljnjim zajedničkim radionicama i stvaranju malih Domaćih. Projekt traje do kolovoza 2022. godine, a financijski ga podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Završili smo sa projektom „Šlamprla u službi zelenog socijalnog rada“ financiranog od strane Grada Zagreba za područje socijalnog i humanitarnog značenja za unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom. Cilj je bio unaprijediti znanja, vještine i navike naših korisnika i svih dionika projekta, osvijestiti ih za važna ekološka pitanja i izgraditi dobre socijalne odnose, kako bi se što uspješnije snalazili u svakodnevnom životu i bili pridonosni članovi zajednice. Tijekom cijele godine spašavali smo stari traper i namještaj, stvarajući od jednog i drugog novi proizvod. Kroz ovaj smo proces, pružali potporu osobama s IT, njihovim obiteljima, podižući razinu soc. kompetencije, ekološku svijest, prevenirali njihovu institucionalizaciju te senzibilizirali javnost za sposobnosti i potrebe OSI.