Naš Kuheraj je bio aktivan svaki tjedan, kuhali smo: okruglice u umaku od rajčice i pire krumpir, tjesteninu sa gljivama i rižoto s tikvicama.. Sudjelujemo u svim fazama pripreme jela od nabavke, gledanja uputa na YouTube, čitanja recepata, vaganja, sjeckanja, guljenja,.. i najbitnije uživanja u finim jelima. Korisnici isprobane recepte s veseljem i ponosom pripremaju svojima doma.. 🙂

Uz svakodnevne programe u dvije smjene i radionice filcanja, keramike, heklanja i kukičanja, ručnog rada, tkanja i strojnog šivanja, osmišljavali smo i planirali akcije i aktivnosti za naredni period te dogovarali suradnje i gostovanja o svemu ćete na vrijeme biti obavješteni i naravno moći se priključiti.

U sklopu projekta „Mali domaći u očuvanju baština“ financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja dogovorili smo termine održavanja radionica u školama te odradili drugu u nizu radionicu filcanja malih Domaćih u OŠ Dubrava, Vrbovečka. Zbog epidemioloških mjera radionicu je u školi vodila naša voditeljica Branka, a korisnici OZANE na radionicu su se priključili iz OZANE online te kao uvod pročitali priču Ivane Brlić Mažuranić te pokazali kako izraditi crvenu kapicu za male Domaće. U svakoj školi partnera na projektu radionicu filcanja ćemo provesti jednom mjesečno.

20.1. Direktno uključenje iz Štrikeraj café-a o našoj akciji Isprepletimo ruke! za emisiju Dobro jutro, Hrvatska 🥰

Završili smo sa kratkim ali jako korisnim projektom „Podrškom prevladavamo izazove“ u kojem su djeca s teškoćama u razvoju i mladi s intelektualnim teškoćama učili kako prevenirati neprihvatljivo ponašanje, kako prepoznati cijeli spektar emocija, kako ih izražavati i kako se nositi s njima. U projektu su supervizijom bili obuhvaćeni voditelji programa, a roditelji stručno vođenom grupom podrške i jedni i drugi iskazali su potrebu za češćim stručnim podrškama i razmjenom iskustava, nadamo se novim projektima i mogućnosti nastavka navedenih aktivnosti. Projekt se provodio zahvaljujući financijskoj podršci Grada Zagreb.