• 12.11.2019. održali smo mobilni Štrikeraj u knjižnici Sloboština. Hvala svima koji su nam se pridružili i odvojili malo svojeg vremena za ljude koji nemaju dom.
 • 14.11.2019. gostovali smo na Dobro jutro Hrvatska sa Humanitarnom udrugom Fajter.

Vuneni kvadrati se izrađuju diljem Hrvatske i Europe:

 1. “Hospital General de Villalba” u Madridu gdje gospođa Natalie kukiča kvadrate za #upletimose kako bi se opustila čekajući dijalizu.
 2. Slovenska udruga KvaKvačkaš i Hiša Sadeži družbe Logatec.
 3. “Tejiendo los viernes” iz gradića Velilla de San Antonio pored Madrida.
 4. cijela zajednici Knit a Square Croatia.
 5. Mojca Božič iz Slovenije.
 6. Organizacija IAIA organizirala je radionicu pod nazivom “El costurero de Ro”, u gradiću Alpedrete u Madridu na kojemu su pleli isključivo kvadratiće za akciju #upletimose.
 7. I najmlađi su se uključili u kampanju! Stigle su nam slike s radionice vrtića u Milni na Braču, gdje su mališani zajedno s vrijednim odgajateljicama ispleli vunene kvadratiće za deke koje će utopliti zagrebačke beskućnike ove zime.
 8. nastavnice iz OŠ Kralja Tomislava u Zagrebu su svoje vrijeme odlučile iskoristiti za pletenje vunenih kvadrata za našu kampanju.
 9. Udruga “Brački pupoljci” roditelja djece s teškoćama u razvoju, zajedno s djecom i odgajateljicama iz dječjeg vrtića “Mrvica”, ispleli su svoje prve kvadratiće.
 10. I mnogi drugi… Hvala svima!
 • 15.11.2019. Radionica u Travnom okupila je sve uzraste. Neki su pokazali svoje vještine, a neki su tek naučili nove, no zajedno smo izradili pregršt kvadratića koji će postati deke za zagrebačke beskućnike.
 • 19.11.2019. u sklopu humanitarne kampanje “Upletimo se” u Art kino KIC održali smo javnu tribinu o terapeutskim učincima pletenja za pojedince. Priznati medicinski i pedagoški stručnjaci s okupljenima su razgovarali o tome kako ova vještina pomaže, između ostalog, pri nošenju sa stresom, depresijom, borbi s multiplom sklerozom te pri oporavku od moždanog udara. Hvala svim gostima izlagačima koji su nam prenijeli znanstvene dokaze i osobna iskustva o terapeutskom i humanitarnom potencijalu pletenja i kukičanja. Više na linku humanitarni-aspekt-pletenja-strucnjaci-slozni-na-javnoj-tribini-akcije-upletimo-se-igle-i-vunu-u-ruke
 • 22.11.2019. smo se okupili na Večeri igle i vune, gdje smo vještine pletenja i kukičanja podijelili s mnogim zainteresiranim građanima. Hvala baru Botaničar na ustupljenom prostoru i Digital produktu na printu i kapafixu za našu panel raspravu!

Hvala vrijednim učenicima i profesorima u Drvodjeljska Škola Zagreb na pomoći u našemu projektu Upletimo se izradom božićnog drvca.

11.2019. Skupine KvaKvačkaš, Hiša Sadeži družbe Logatec i No border craft vrijedno su plele i kukičale zelene kvadratiće za naše božićno drvce ljubavi i zajedništva, kao i za deke koje ćemo donirati beskućnicima. Stigle su nam na kratko druženje u Zagreb i donijele svoje predivne radove!